Úvod » OBRAZY - TISKY » VÍLY A PŘÍRODNÍ BYTOSTI » A3 Lednová víla

A3 Lednová víla

42 x 29,7 cm, stálobarevný v laminu, vhodný k rámování, podepsaný Marií Brožovou

Ideální do interiéru, vhodný k rámování a paspartování, stálobarevnost je ochráněna laminací, která pod sklem není vidět.

Obraz "Lednová víla - vítězství" z cyklu Víly na každý měsíc roku, který Marie Brožová nakreslila v roce 2011 ve své Galerii Pastelka nedaleko pražského orloje na největší formát papíru A0 (118,9 x 84,1 cm). Najdete ho také jako ilustraci v knize "Zakleté víly - cesty žen za osvobozením tvůrčí podstaty", kterou Marie Brožová v roce 2014 vydala ve svém nakladatelství OBHAJOBA PASTELKY s.r.o.

Popis obrazu: Lednová víla, královna severu, přináší medicínu vítězství nad zimou, která prověřuje naši životaschopnost, a v přeneseném smyslu i odvahu být sám sebou. Na cestě zimní nocí po sněhové srsti ledního medvěda jí pomáhá soudržnost a přátelství vlčí smečky.

Zajímavost: Vlčí smečka má pevně stanovenou hierarchii, ve spřežení najdeme vůdčího alfa samce, který drží vždy ocas nejvýš ze všech vlků, i vlka omegu, dvorního šaška, který svými šprýmy rozptyluje napětí při rozdělování kořisti. Zajímavostí je, že jedině omega vlk si z vůdčího samce smí dělat legraci.

Autorský tisk tohoto obrazu je dostupný ve všech formátech od A4 do A0.